Milujeme osobní setkávání, ale…

Tak tohle se nám opravdu povedlo. Když už jsme si mysleli, že po deseti letech jsme vychytali jak školit a dotvořili skvělé osnovy a obsahy, přišla situace kolem covidu. A to, na čem jsme léta pracovali se najednou začalo vytrácet jako mlha nad mýtinou.

Milujeme osobní setkávání a na tom jsme stavěli způsob našeho komunikování s veřejností. A najednou se z on-line komunikace stala převažující forma. Jo, taky jsme ji plánovali. Ale plánovali jsme ji jako doplňkovou formu. 

Nikdy si nemysleme, že je fakt hotovo 🙂

Poučení? Nemysleme si, že máme natrvalo hotovo. Nové situace, nový svět, nové výzvy. A tak jsme se vrhli do nového způsobu. Pravda, když máte dobrý obsah, stačí opravit formu a přizpůsobit osnovu. Ale přiznejme si, ono to bolí…. Tvořit jinak, přemýšlet jinak.

Nejhorší je ale zaseknout se na místě. To už se pak blbě znovu celé roztáčí. Takže dokud jsme ještě v rozhýbaní z minulého, opřeme se do nového. 

A zase frčíme…

Trochu jsme odpočali a vrhli se do nové aktivity. Než jsme ji stihli zkonkretizovat, ozvali se nám zájemci z Ameriky a Francie, že se chtějí naučit věci, které učíme. A protože teď není možné, aby přijeli, jestli bychom je mohli učit on-line. No a my si řekli, ok. Je čas. A upravili jsme strukturu a rozběhli jsme proces on-line školení do zahraničí.

Tedy upřímně – je to pro nás mnohem obtížnější než osobní setkání. Soustředění na obrazovku skutečně více vyčerpává. Takže z on-line přenosů jsme více unavení. Také jsme se museli naučit pracovat s technikou a novými postupy. Pro nás to znamenalo navýšit si opět svou kapacitu. Ale když člověk nestojí, ono to jde. Ale jak jsem psal výše, jo, bolí to…

Naše přednášky v on-line verzi

Měli jsme v běhu cykly přednášek a chystaly se konference. To padlo, tak jsme se nakonec rozhodli naše přednášky přesunout taky na on-line verzi. S konferencemi si asi chvilku počkáme a pak se uvidí…

V našich přednáškách tedy budeme pokračovat on-line způsobem.

Stejně se ale těšíme, až se zase uvidíme naživo

I když nás aktuální situace tlačí do distančních forem komunikace a vzdělávání, jak to pomine, těšíme se znovu na osobní setkávání. Bez osobního kontaktu s vámi to není úplně ono… 

Ale ted si nás nalaďte TADY

Petr