Před pár lety jsme se rozhodovali, jak na to…

Už před pár lety jsme se rozhodovali, co by bylo nejlepší udělat pro to, aby co nejvíce lidí mohlo mít přístup k našim informacím, aniž by museli jezdit mnohdy stovky kilometrů za námi. Jako první vznikaly naše knížky. Ale lidé se chtěli více vzdělávat, chtěli více rozumět problematice, o které mluvíme a píšeme. Ano, moc rádi bychom poskytli plnohodnotné vzdělávání a tak jsme vymýšleli ideálním formu.

Přemýšleli jsme o možnosti klasického studia.
Nakonec jsme však začali již v roce 2018 připravovat on-line platformu, která by splňovala naše nároky a zároveň naplňovala potřeby zájemců. A tak vznikl základ KopsMethodInstitutu. Měli jsme nadšení, měli jsme mnoho obsahu. Měli jsme i vizi toho, jak by to mohlo fungovat. Co ale bylo nakonec nejpotřebnější? Vytvoření týmu, který by to dokázal zrealizovat. Už jsme na to ve dvou opravdu nestačili :D.

Tak jsme se do toho vrhli.

Psali jsme scénáře, tvořili strukturu i obsahy. Hledali jsme ty správné prostory pro natáčení. Sám jsem si hned také neuvědomil, že to není jen tak, mít ten správný prostor. To mi došlo až s prvním natáčením. Ono je to totiž nejen o vizuálním zážitku pro diváka, ale především o světelných podmínkách takového prostoru. A také o jeho dostatečném odhlučnění. Jinak tam jdou různé zvuky z okolí. A protože chceme pestrost, je třeba více hledat ????

No a jak se začne, tak to běží. Celý den natáčení a pak několik dní zpracovávání, než z toho bude výsledné video.

Víte co mne ale opravdu překvapilo?

Co je v tom práce. Rozhodně nedoporučuji se do podobného podniku pouštět, pokud nemáte podpůrný tým. Udělal jsem si propočty. Natočení jednoho tří minutového videa zabere nejméně 8 hodin práce celého týmu. Co se skrývá pod tímto časovým údajem? Vytvoření struktury a příprava organizace, napsání obsahu mluveného slova. Vytvoření základu příslušné kapitoly na webové stránce on-line výuky . Zajištění místa k natáčení, příprava prostoru k natáčení a příprava techniky, vlastní natáčení, které je potřeba vždy několikrát opakovat. Pak úklid věcí a pak nastává práce na počítači. Střih videa, vyladění zvuku, vložené titulky a animace. Pak společná schvalovačka. No, a ještě zbývá video nahrát na síť a vložit do připravené části na webu. Ještě nám ale zbývá složit videa do uceleného programu, dokontrolovat texty a funkčnost systému. Připravit členskou sekci a nastavit platební bránu. No, asi to je víc než těch 8 hodin ????

Ale stojí to za to. Děláme to pro vás rádi a baví nás to. Jsme skvělý tým a radost z naší práce bude přítomná ve všech našich programech.

Těšíme se, že se budeme společně potkávat nejen na on-line platformě Kops Method Institutu, ale i na živých akcích, které pro začátek jsou v Táboře a chystáme České Budějovice a Prahu.

Zdravím vás za celý tým – Kamču, Josefa, Lukáše, Dušana a sebe ????

Petr.